Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

У Сарајеву одржани протести “Борба за живот”

Фото: Радио Сарајево

Извор: Фена

Мирна протестна шетња под називом “Борба за живот”, организована је данас у Сарајеву.

Незадовољни изостанком адекватног одговора након претходних протеста, организатор покрет “Женски марш – борба за живот” данашњим протестима жели још једном упутити властима и свим одговорнима апел да, како су рекли, раде свој посао.

Фото: Радио Сарајево
Фото: Радио Сарајево

Од државних и федералних парламентараца захтијевају смјену Савјета министара БиХ и Владе ФБиХ те именовање нових сазива извршне власти, који ће у року од 14 дана представити јасан и спроводив акциони план борбе против пандемије вируса корона и управљања кризом.

Маја Гасал Вражалица, која се обратила у име организатора протеста, подсјетила је да су раније властима дали рок до 13. априла да реагују, набаве вакцине и испуне остале услове, али се, казала је, нико није огласио.

Фото: Радио Сарајево

Она је такође истакла да протести нису само због вакцина, него је ријеч о протестима “за достојанственији живот”. Истиче да није више битно ко је власт, а ко опозиција, оцјењујући да се ниједна власт није бавила пандемијом.

Сматра такође да у БиХ колапс здравственог, образовног и економског система није тема о којој се говори, не проналазе се рјешења како да се стање поправи, “него се говори о новим сукобима и ратовима”.

Присутнима се обратио и Бакир Накаш, који је овом приликом рекао да политичари који не знају набавити вакцине треба да се склоне, како би дошли они који знају.

Фото: Радио Сарајево
Фото: Радио Сарајево
Filter 2019