Wed. May 12, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnom Starom Gradu počela vakcinacija starijih od 65 godina

Izvor: Srna

U Ambulanti porodične medicine ”Stari Grad” Hreša, u opštini Istočni Stari Grad, počela je vakcinacija protiv virusa korona lica starijih od 65 godina.

Vršilac dužnosti direktora Ambulante Tatjana Bekrić rekla je da je ova zdravstvena ustanova dobila vakcine proizvođača „Sinovak“.

Ona je naglasila da su svi pacijenti ispunjavali uslove za proces vakcinacije, bez kontraindikacija koje bi im onemogućile da pristupe procesu vakcinacije.

Prvi korak je bio mjerenje tjelesne temperature i saturacija kiseonika, a potom i sama aplikacija vakcine, objavljeno je na zvaničnoj stranici Opštine Istočni Stari Grad.

”Nakon vakcinacije za pacijente je bila obezbijeđena prostorija u kojoj su se zadržali pod nadzorom 15 minuta do pola sata, u slučaju pojave neke reakcije”, istakla je Bekrićeva.

Pacijenti su upozoreni da im se u toku dana može javiti prolazna malaksalost i temperatura, što se smatra očekivanom reakcijom na vakcinu.

Iz Ambulante su pozvali sve pacijente starije od 65 godina koji se još nisu prijavili za vakcinaciju, da to učine, kako bi trenutna situacija u vezi sa virusom korona u što blažem obliku bila prevaziđena.

Filter 2019