Fri. May 14, 2021
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву и данас вакцинација старијих од 65 година

Извор: Срна

За данас је предвиђена имунизација 90 грађана старијих од 65 година из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Kоординатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић рекао је да ће вакцинација бити вршена у просторијама Матичне библиотеке, простору који је адекватан јер се у њему могу спроводити све прописане епидемиолошке мјере, али и оне које су неопходне након вакцинације.

Он је рекао да је вакцину “астра зенека” јуче примило 90 грађана старијих од 65 година из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Васиљевић је напоменуо да је прије три дана “Фајзером” вакцинисано 96 корисника Дома за старија лица Источно Сарајево, чиме је заокружен план вакцинације за ову седмицу.

Он каже да се имунизација старих лица наставља наредне седмице, највјероватније кинеском вакцином “синофарм”, а план ће бити направљен током викенда, што ће зависити од тога колико доза добију од Регионалне канцеларије Института за јавно здравство, од које је затражен већи број.

Васиљевић је навео да се вакцине распоређују према броју становника у појединим регијама у Републици Српској, али да не зна, с обзиром на то да није стигао већи контингент вакцина против вируса корона, да ли ће им бити испоручен онај број доза који је тражен.

Према његовим ријечима, до сада је вакцинисан 41 запослени у Дому за старија лица, 100 корисника овог дома, 55 здравствених радника Дома здравља, те 140 грађана старијих од 65 година.

Вакцинација почиње у 10:00 часова у просторијама Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Filter 2019