Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

УЕФА о европској Суперлиги: Циничан пројекат, сви ће бити избачени

Извор: B92

Након што је стигла вијест да је неколико енглеских великана одлучило да се уједини у оснивању европске Суперлиге, огласила се и кровна кућа фудбала у Европи.

УЕФА је објавила саопштење које потписује са Савезима из Енглеске, Шпаније и Италије.У њему поручује да су они заједно става да сви који се придруже овом “циничном пројекту”, како је названа европска Суперлига, буду избачени из УЕФА такмичења.

Такође, наводи се да ће играчима клубова који буду узели учешће бити забрањено да играју за репрезентације.

Саопштење преносимо у цијелости:

“Ако би се ово догодило, желимо да поновимо да ћемо остати јединствени у нашим напорима да зауставимо овај цинични пројекат, који је заснован на личним интересима неколицине клубова у тренутку када је друштву потребна солидарност више него икад”.

Размотрићемо све мјере које су нам на располагању, на свим нивоима, како судским, тако и спортским, како бисмо спријечили да се ово догоди. Фудбал се заснива на отвореним такмичењима и спортским заслугама. Не може бити другачије.

Као што су раније најавиле ФИФА и шест федерација, дотичним клубовима ће бити забрањено да играју у било ком другом такмичењу на домаћем, европском или свјетском нивоу, а њиховим играчима би могла бити ускраћена прилика да представљају своје националне тимове.

Захваљујемо се оним клубовима у другим земљама, посебно француским и њемачким клубовима, који су одбили да се пријаве за ово. Позивамо све љубитеље фудбала, присталице и политичаре, да нам се придруже у борби против таквог пројекта ако би био најављен. Овај упорни лични интерес неколицине траје предуго. Што је доста – доста је”, порука је из УЕФА.

Filter 2019