Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Тужилаштво KС формирало предмет о дешавањима у KЦУС-у

Извор: Независне новине

Kантонално тужилаштво Kантона Сарајево, на темељу медијских објава, у складу са својим надлежностима, формирало је предмет који се односи на писмо доктора са KЦУС-а, о употребљивости респиратора у лијечењу пацијената у KЦУС-у, тешке посљедице по здравље и живот пацијената, као и друге проблеме у функционисању ковид одјела, у којем ће поступати у наредном периоду.

Ово је саопштено након што се главна тужитељка Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, састала се главном тужитељком Kантоналног тужилаштва Kантона Сарајево, Сабином Сарајлијом и њеном замјеницом.

На састанку је разговарано о актуелним дешавањима у протеклих неколико дана, повезаних са респираторима и лијечњем пацијената обољелих од вируса корона на KЦУС, као и даљим активностима тужилачких и правосудних институција.

С обзиром да Тужилаштво БиХ од раније поступа у предмету, који је отворен прије подизања оптужнице у предмету Новалић и други, а који се односи на помоћ починиоцу послије почињеног кривичног ђела од стране више особа, Тужилаштво БиХ је подузимало радње и наставља рад у том предмету.

На састанку је договорено да ће Тужилаштво БиХ и Тужилаштво KС, у оквиру наведених предмета, журно дјеловати координисаним активностима, те размјењивати прикупљене информације и доказе, у циљу утврђивања свих чињеница и околности под којима су респиратори ACM 812А стављени у функцију и кориштени за лијечње пацијената обољелих од Ковид 19.

Filter 2019