Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Suspendovana Superliga

Izvor: sputniknews.com

Evropska Superliga, fudbalsko klupsko takmičenje koje je trebalo da okupi najelitnije klubove, objavila je da suspenduje takmičenje, samo dva dana nakon što je ponosno saopštila kako je 12 evropskih giganata osnovalo novu ligu.

Najveći udarac Superligi zadali su engleski klubovi na čelu sa Romanom Abramovičem, vlasnikom Čelsija, koji je prvi saopštio da klub iz Londona izlazi iz lige.

Poslije njega i ostali klubovi sa Ostrva, Mančester Junajted, Mančester Siti, Arsenal, Totenhem i Liverpul objavili su isto, te su čelni ljudi Superlige, tačnije Florentino Peres (Real Madrid) i Andrea Anjeli (Juventus), objavili da se liga do daljnjeg suspenduje.

Ligu je napustila i ekipa Intera, Milan je u procesu izlaska, a Juventus i španski klubovi (A. Madrid, R. Madrid i Barselona) čekaju da vide u kom smjeru će se razvijati situacija.

U međuvremenu stiglo je i saopštenje Superlige u kome se kaže da se još uvijek razmatraju odgovarajući koraci, kako bi se izmenio projekat.

– Evropska Superliga ubjeđena je da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se mijenja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš prijedlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća – ističe se između ostalog.

Filter 2019