Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

Preventivni stomatološki pregledi za djecu u Istočnom Starom Gradu

Izvor: Opština Istočni Stari Grad

Dolaskom nove doktorice stomatologije u Ambulantu porodične medicine “Stari Grad” Hreša, organizovani  su i ove godine preventivni stomatološki pregledi za djecu iz područnih škola, sa teritorije opštine Istočni Stari Grad.

Prvobitno je obavljen razgovor sa doktoricom, o pravilnoj oralnoj higijeni, ishrani, zdravim navikama uz šaljive dječije priče, a potom je svako pojedinačno obavio svoj pregled.

Svi oni kojima je ukazana pažnja na dodatne intevencije, to će moći da učine ponedjeljkom, srijedom i petkom, što je ujedno i napomena ostalim pacijentima.

“Uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji, smatramo da oralno zdravlje djece započinje pravilnim navikama, održavanjem oralne higijene koju djeca mogu usvojiti u ranoj dobi i tako preventivno uticati na nastanak karijesa na mliječnim, a kasnije i na trajnim zubima. Tako da smo uz poštovanje svih propisanih mjera primili i naše školarce na pregled”, rekla je v.d. direktora Bekrić Tatjana.

Druženje je završeno uz blistav osmijeh, sa diplomama kojima su nagrađeni najhrabriji mališani, a direktorica im je poklonila i   komplete za oralnu higijenu, uz želju da ostanu zdravo, te da redovno vode računa o svojoj higijeni.

Filter 2019