Sat. May 15, 2021
ћирилица /латиница

Пољопривредницима уручен сјеменски материјал

Извор: Срна

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева уручили су данас пакете сјеменског материјала за 60 индивидуалних пољопривредних произвођача са подручја општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

“Пакет садржи 30 килограма сјеменског кромпира, три килограма лука, као и сва она ситна сјемена која су потребна за једно домаћинство”, изјавила је директор Фонда Ивана Новаковић.

Новаковићева је рекла да је задовољна одзивом, наводећи да је на јавни позив стигло 100 пријава и да су све прихваћене.

Она је најавила да ће се у наредном периоду Аграрни фонд фокусирати на регистроване пољопривредне произвођаче са подручја свих шест градских општина, с обзиром на то да је данашња акција намијењена као помоћ домаћинствима.

Kорисник овог програма Зоран Шкрба захвалио је Аграрном фонду за помоћ, која ће, како је навео, његовом домаћинству много значити.

Представници Аграрног фонда сјеменске пакете ће током сљедеће седмице подијелити и у општинама Пале, Соколац и Источни Стари Град.

Програмом подршке обухваћена су пољопривредна домаћинства из свих шест градских општина која намјеравају да се баве узгојем поврћа.

Помоћ у сјеменском и расадном материјалу добили су учесници јавног позива који је Аграрни фонд Источног Сарајева расписао почетком априла.

Filter 2019