Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Студенти одали почаст доктору Лазићу

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Синоћ је у Палама одата почаст доктору Миодрагу Лазићу. Студенти су се окупили и исказали му захвалност за све што је учинио за српски народ у Одбрамбено-отаџбинском рату. Почаст су одали студенти СЦ Пале, као и представници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске.

Предсједник студентског парламента, Момчило Арбиња одао је почаст у име свих студената, преминулом доктору Лазићу, као знак захвалности за све што је урадио за српски народ током ратних, деведесетих година.

„Био је то човјек који је спасио више од хиљаду живота на ратишту, радећи без престанка оживљавао је срца ратника. Носио честито униформу српске војске и стајао на првим линијама фронта. Тако великом човјеку захваљујемо на свему и због тога овим малим чином, одајемо почаст“, рекао је Арбиња.

Предсједник Уније студената Републике Српске, Стефан Слијепчевић, рекао је да гдје год живи српски народ живјеће и сјећање на доктора Миодрага Лазића.

„Ми овим чином желимо да одамо признање доктору Миодрагу Лазићу за све што је урадио у Одбрамбено-отаџбинском рату за српски народ. Спашавао је, у најгорим тренуцима за српски род, животе многих. Заувијек ће бити у нашим срцима“, додао је Слијепчевић.

Представник Омладинског студентског парламента СЦ Пале, Лука Ковачевић, нагласио је да је обиљежавање годишњице од смрти др Лазића најмање што се може учинити за доброчинство које је учинио током рата, те да су ту идеју подржали сви студенти Студентског центра Пале.

„Миодраг Лазић је име које никада не смијемо заборавити. Заувијек ће остати у нашим срцима и трудићемо се да никад не изблиједе имена људи који су дали свој живот да би ми сада мирно живјели“, истакао је Ковачевић.

Доктор Миодраг Лазић, ратни хирург, учествовао је као добровољац у одбрани Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинског рата. Као хирург, учествовао је и у пробоју коридора у јуну 1992. године, а потом се добровољно јавио у ратну болницу „Коран“ у Палама.

Преминуо је 14. априла 2020. године након петнаестодневне борбе са вирусом корона.

Filter 2019