Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Потписани уговори о стипендирању 106 студената

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Опшина Пале додијелила је стипендије студентима првог циклуса студија за 2021/2022. годину. Укупно је додијељено 106 стипендија, од чега је 18 успјешеним студентима.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, рекао је да ће исплата стипендија бити распоређена у 10 мјесеци, почевши од октобра, па до августа наредне године. Студенти ће добити укупно 1 000 КМ.

„Ми смо направили категорије од студената који се школују вани, до успјешних студената и свих осталих. Увијек распишемо и за особе са инвалидитетом и сразмјерно од тога колико се пријави, толико испоштујемо те ранг листе. Стипендија, осим финансијске помоћи има и моралну сатисфакцију гдје се види да друштво стоји иза њих. Користим прилику да им честитам на овом данашњем потписивању уговора и желим им сву срећи и успјех у даљем школовању и раду“, истакао је Југовић.

Начелник одјељења за привредне и друштвене дјелатности Жарко Човић захвалио се студентима који су данас дошли на потпиивање уговора и изразио задовољство што је општина Пале обезбиједила значајан износ за стипендије.

„Ове године општина Пале повећала је број потисаних уговора за стипендије. Суденти су подијељени у неколико категорија, успјешни студенти , студенти који студирају у Србији, студенти с инвалидтетом и остали студенти са наших универзитета из Републике Српске и БиХ“, нагласио је Човић.

Милица Голијанин, студент прве године Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, истакла је да додјеле стипендја студентима представља једну врсту подстрека за даље школовање, као и остваривање што бољих резултата.

„Вјерујем да ће стипендија општине Пале значити сваком студенту понаособ, као финансирање самих студија тако и за остале трошкове са којима се студенти сусрећу. Свакако ће се ова стипендија одразити на наш даљи успјех“, нагласила је Голијанинова.

Студент пете године на Медицинском факултету Универзитета у Београду Марко Југовић као дугогодишњи стипендиста општине Пале, рекао је да је су стипендије како финансијска, тако и морална подршка студентима.

„Сматрам да је, поред тога, што је она нама финансисјки и морални подсрек у једну руку и обавеза да се ми након наших студија вратимо у нашу општину и помогнемо и развитку и бољитку општине Пале“, нагласио је Југовић.

Filter 2019