Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Пале: За лијечење Иване Бјелогрлић прикупљене 1.944 КМ

ПАЛЕ, 17. АПРИЛА /СРНА/ - У хуманитарној акцији "Улични свирач" на Палама прикупљено је 1.944 KM за помоћ петогодишњој Ивани Бјелогрлић, којој је 2019. године дијагностификован карцином бубрега, а недавно и карцином плућа.

Извор: Срна

У хуманитарној акцији “Улични свирач” на Палама прикупљено је 1.944 KМ за помоћ петогодишњој Ивани Бјелогрлић, којој је 2019. године дијагностификован карцином бубрега, а недавно и карцином плућа.

Испред фонтане на паљанском шеталишту, млади Паљани свирали су и пјевали.

Хармоникаш Лука Новосел, који је и организатор акције, захвалио је свима који су се одазвали хуманитарној акцији.

“Јучерашња акција протекла је одлично. Моји пријатељи и ја, овим гестом, прикупили смо средства које ће Ивани и њеној породици веома значити и на тај начин смо пружили подршку”, рекао је Новосел и додао да су Паљани и те како хумани људи који су увијек спремни да помогну.

Учесници акције, осим хармоникаша Новосела, били су сестре Маја и Милица Станишић, Александар Митровић, Милош Маловић, Дражен Видовић, Милан Јовановић, Дејана Хршум и Срђан Шука, а подршку је пружила и агенција за снимање “Виво студио” из Источног Сарајева.

Ивана је крајем прошле године оперисана у болници у Француској и вратила се у Републику Српску потпуно излијечена, а њено стање су потврдили и доктори у Српској.

Међутим, почетком априла Ивана је добила температуру и заболио је стомак, а послије детаљног прегледа поново јој је установљен рак, овога пута на плућима.

Једна престижна турска болница једина је одлучила да покуша Иванино лијечење и тако дала трачак наде родитељима.

Добри људи су се организовали и платили авионски превоз до Турске, гдје је дјевојчица оперисана и одстрањено јој је лијево плућно крило.

За наставак лијечења петогодишње Иване донације је могуће уплатити на трансакциони рачун 1541029988405703 на име Бјелогрлић Јеленко код Интеса Санпаоло банке.

Filter 2019