Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /латиница

Отежан и успорен саобраћај преко Романије, Рогоја и Хан Погледа

Извор: АМС РС

Због угаженог снијега и поледице саобраћај се одвија отежано и успорено на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја. Издвајамо путне правце: Сарајево-Рогатица преко Романије, Трново-Фоча преко превоја Рогој, Фоча-Гацко преко превоја Чемерно, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Кола-Стричићи-Чађавица и Шипово-Стројице.

Због снијежних сметова, непроходан је регионални пут Улог –Кланци, преко превоја Морине. У нижим предјелима саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, док је због ниских температура могућ наилазак на поледицу, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Због учесталих одрона камења и земље на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина, скрећемо пажњу на опрезнију и спорију вожњу, посебно на путном правцу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље, гдје путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај потпуно обустављен. Возачима савјетујемо да на свим путним правцима возе опрезно. 

Filter 2019