Sun. Apr 11, 2021
ћирилица /латиница

Од четвртка ублажене мјере: дозвољен рад фитнес центрима и приређивачима игара на срећу

Извор: Глас Српске

Од четвртка, 8. априла, допушта се рад фитнес центрима (фитнес клубови, боди – билдинг клубови и слични објекти), као и рад свим приређивачима игара на срећу, закључено је након данашње сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Републички штаб данас је разматрао и могућност да се од наредног понедјељка настави одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од шестог до деветог разреда основних школа, као и одвијање васпитно-образовног рада у просторијама средњих школа и високошколских установа.

– Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о организовању процеса рада јавних здравствених установа за вријеме трајања ванредне ситуације изазване новим вирусом корона у Српској, којим се уређује организовање процеса рада и ангажовање лица запослених у јавним здравственим установама РС. Њиме се уређује и распоред радног времена, кориштење одмора између два узастопна радна дана, седмичног одмора и годишњег одмора за вријеме трајања ванредне ситуације изазване пандемијом новог вируса корона у РС – наводи се у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Наредбу којом наређује Штабу за ванредне ситуације Града Бањалука да, у складу са чланом 46. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, а имајући у виду погоршану како епидемиолошку тако и хигијенску ситуацију у Бањалуциа, предузме све неопходне мјере и радње, с циљем отклањања узрока поремећаја. Односно, да у цјелости поступи у складу са одредбама Закона о комуналним дјелатностима, како би се омогућило редовно чишћење града и одвоз отпада, а све с циљем спречавања угрожавања животне средине и нарушавања здравља становништва.

Filter 2019