Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Од данас није потребна зимска опрема

Извор: Срна

Ауто-мото савез Републике Српске саопштио је да се саобраћај у Српској и Федерацији БиХ /ФБИХ/ одвија несметано и да данас престаје законска обавеза посједовања и кориштења зимске опреме.

Застоји или краће обуставе могу се очекивати на дионицама на којима се изводе радови.

Због опасности од одрона и клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила пролазе отежано, док је за теретна возила саобраћај потпуно обустављен.

Клизиште је обуставило саобраћај на регионалном путу Мраковица-Градишка, док се отежано пролази на путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, те дионицом Укрина-Вијака, а у току су радови на дијелу пута од Тедин Хана до Крижа на граници са ФБиХ.

У ФБиХ радови се изводе у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним часовима, од 23.00 до 4.30, саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила изнад 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце.

Када је ријеч о граничним прелазима, гужве јутрос нема, а на прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.

Filter 2019