Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Конститутивна сједница Скупштине града (ВИДЕО)

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

На конститутивној сједници Скупштине града Источно Сарајево одборници новог сазива изабрали су скупштинско руководство, замјеника градоначелника и вршиоце дужности начелника одјељења Града Источно Сарајево.

Након што је 31 одборник положио заклетву, на приједлог 16 одборника приступило се избору предсједника Скупштине града. Брако Короман, кадар СНСД-а Пале, изабран је за предсједника Скупштине града Источно Сарајево. Короман тренутно обавља функцију помоћника директора за ИТ сектор у ЈУ ЗЗЗ РС.

Зоран Трапара из Уједињене Српске из Источне Илиџе изабран је за потпредсједника Скупштине града Источно Сарајево.

На приједлог градоначелника Љубише Ћосића, одборници су за замјеника градоначелника изабрали Слободана Амовића из Сокоца. Амовић је кадар ДЕМОС-а, тренутно запослен као наставник математике и физике.

За в.д. секретара је изабран дипломирани правник Младен Малетић, кадар СНСД-а из Источног Старог Града.

На конститутивној сједници су именовани нови в.д. начелника градских одјељења. За в.д. начелника Одјељења за финансије изабрана је Марина Мичић из Источног Новог Сарајева. За в.д. начелника Одјељења за општу управу изабран је Никола Вујичић из Источне Илиџе. Нови в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове је Ратко Ђуровић из Сокоца. Нови в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности је Љиљана Лиздек из Пала. За в.д. начелника Одјељења за прострно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове је Обрад Ковач.

Filter 2019