Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Ици Лавици је хитно потребна наша помоћ

Извор: Катера

Нашој храброј, малој суграђанки Ивани Бјелогрлић, од миља Ици Лавици и њеним родитељима хитно је потребна новчана помоћ за операцију и лијечење у Турској.

Ица Лавица ће бити оперисана у сриједу, 14. априла на једној турској клиници, која је прихватила да покуша оперисати малу Ивану, којој се рак вратио и захватио плућа.

Прије петнаестак дана петогодишња Ивана је добила температуру и заболио ју је стомак, а мајка Нина, иначе здравствени радник, одмах ју је одвела љекару. Након детаљног прегледа Ици Лавици је поново пронађен рак, овог пута на плућима.

Након информација из Републике Српске да лијечење неће дати, овој храброј дјевојчици, позитивне резултате, родитељи Нина и Јеленко су послали болници “Густав Руси” у Паризу, у којој се мала Ивана првобитно лијечила, све налазе.

Одговор је био исти, рекли су да Ивана нема потребе да долази у Париз, јер по ономе што су они видјели, за ову дјевојчицу нема наде да ће се излијечити.

Нина и Јеленко су након тога потражили помоћ у још неколико најбољих болница широм свијета, а једна престижна турска болница је једина одлучила да покуша спасити дјевојчицин живот, и тако дала нову наду родитељима мале Иване.

Хумани људи су направили акцију помоћи, прикупили новац и финансирали авионске трошкове, те је Ивана из Бањалуке одлетјела право у Турску, гдје ће у сриједу бити операција. За операцију је потребно 25.000 евра.

За постоперативне трошкове биће потребно још новца, јер се сви надамо да ће и ову животну препреку наша Ица Лавица успјешно пребродити и да ће наставити са успјешним лијечењем.

Апелујемо на све људе добре воље и који су у финансијској могућности да помогну породици Бјелогрлић из Источног Сарајева да прикупе неопходни новац за финансирање Иванине операције и постоперативног лијечења.

Помозимо Ици Лавици да добије још једну животну битку!

Filter 2019