Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Јавни позив за кориштење средстава за унапређивање пољопривредне производње

Извор: Општина Источна Илиџа

Општина Источна Илиџа расписује Јавни позив за унапређење пољопривредне производње за 2021. годину.

Право за добијање неповратних средстава имају:

  • физичка лица са пребивалиштем на општини Источна Илиџа која се баве пољопривредном производњом на општини Источна Илиџа.

Сви заинтересовани корисници морају да благовремено поднесу пријаву и испуне услове из Плана подстицаја што се утврђује записником Комисије. Јавни позив се односи на сљедеће:

  1. Набавка сјетвеног и садног материјала за пољопривредне произвођаче са територије Општине Источна Илиџа (додјела ће се вршити путем Пољопривредне задруге).
  • за пластеник од 50м2 (30 ком. парадајза, 60 ком. папирике и 10 ком. краставаца + 3 кг водотопивог хранива- кристалони);
  • за пластеник од 100м2 (60 ком. парадајза, 120 ком. папирике и 20 ком. краставаца + 3 кг водотопивог хранива- кристалони);
  • Сјеменски пакети за садњу на отовреном (25 кг кромпира, 3 кг лука, грашак, боранија, пасуљ, мрква, салата, шпинат, першун, цвекла, и 25 кг минералног ђубрива (НПК).

Уз пријаву за подстицаје приложити:

  • ЦИПС-ова пријава подносиоца захтјева;
  • Доказ о власништву земљишта или уговор о закупу земљишта;

            (ако земљиште није на подносиоцу захтјева већ на неком од осталих чланова домаћинства потребно је приложити кућну листу о заједничком домаћинству);

  • Доказ о измиреним пореским обавезама за 2020. годину (порез на непокретности – копија уплатнице).
  • За пољопривредне произвођаче – чланови породица погинулих бораца, РВИ,  демобилисани бораци  ВРС, цивилне жртве рата, социјално угрожене категорије, незапослена лица (доказ о истом).

Образци за пријаву се могу наћи на web страници Општине Источна Илиџа www.istocnailidza.net, или у шалтер сали Општине.

Приликом додјеле подстицајних средстава под једнаким условима предност ће имати пољопривредни произвођачи – чланови породица погинулих бораца, РВИ и демобилисаних бораца ВРС, цивилне жртве рата и корисници који се пријављују први пут за подстицај.

Ако се планирана средства не буду једнако трошила, средства ће се преливати по потреби и на тај начин  рационално искориштавати.

Пријаве са потребном документацијом доставити на протокол Општине или путем поште на сљедећу адресу:

Општина Источна Илиџа

Војводе Радомира Путника број 2

71123 Источно Сарајево

Са назнаком „За јавни позив“

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Јавни позив остаје отворен до 16.04.2021. године,  а биће објављен на Web страници Општине и огласној табли Општине.

Напомена: У случају великог броја заинтересованих корисника планирана средства по кориснику могу бити мања од наведених у Плану, а све у циљу реализовања свих примљених захтјева. Право на подстицај неће имати они пољопривредни произвођачи који имају неизмирених обавеза према општини Источна Илиџа.

За све додатне информације контакт телефон je 057/316-026.

Filter 2019