Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /латиница

Зељковић: Епидемиолошка ситуација у Српској у фази стабилизације

Извор: Срна

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић изјавио је током посјете бијељинској болници да је епидемиолошка ситуација у Српској у фази стабилизације и да то може пружити шансу да процес вакцинације буде што бржи и уз што већи обухват грађана.

-Процес вакцинације се наставља и циљ нам је да за што краће вријеме обухватимо што већи број грађана и да одзив и када дођемо у трећу фазу буде исти као садашњи одзив старијих од 65 година којим смо врло задовољни – рекао је Зељковић.

Он је навео да се у свим здравственим установама у Републици Српској наставља вакцинација против вируса корона и да се очекује стизање додатних количина вакцина.

-Захваљујући Влади Републике Српске и средствима која су обезбијеђена, Болница у Бијељини и све остале болнице у Српској које врше пи-си-ар тестирање и даље ће пружати дијагностику на утврђивању присуства вируса корона – најавио је Зељковић.

Нажалост, како је навео, вирус у свијету није успорио своје дјеловање у одређеним земљама и оне представљају основ за забринутост за наредни период.

-Борба против вируса корона и даље траје и ми ћемо овај рат сигурно да добијемо, али уз одговорно понашање свих нас – оцијенио је Зељковић.

Према његовим ријечима, та борба мора бити на принципу солидарности у смислу поштовања епидемиолошких мјера које су усмјерене на појединца, као што је ношење заштитних маски и физичка дистанца, појачана лична хигијена и дезинфекција, али и мјере које су усмјерене на заједницу.

Filter 2019