Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

ДЕМОС: Хитно реконструисати путеве Пале-Подграб и Подграб-Врхпрача

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

На 3. редовној сједници Скупштине општине Пале верификовани су мандати новим одборницима ДЕМОС-а Ивану Југовићу и Бојану Вуковићу.

Југовић и Вуковић су постали одборници након што су мандате вратили Ацо Станишић и Срђан Бутулија.

Клуб одборника ДЕМОС-а данас је упутио захтјев начелнику општине Пале Бошку Југовићу да се у што скоријем року упути допис Министарству саобраћаја и веза Републике Српске и ЈП “Путеви Републике Српске” којим се тражи хитно одржавање састанка у вези проблема везаних за реконструкцију ударних рупа на магистралним путевима Пале – Подграб и Подграб – Врхпрача.

“Ове дионице магистралних путева се тренутно налазе у јако лошем стању, те је уз отежан саобраћај угрожена и безбједност учесника у саобраћају”, наводи се у захтјеву и додаје да је неопходно предузети активности и о исходу обавијести до наредне редовне сједнице Скупштине општине Пале.

Клуб одборника ДЕМОС-а је, такође, упутио захтјев предсједнику Скупштине општине Пале Дамјану Шкипини. Из ДЕМОС-а траже да се достави Одлука Скупштине општине Пале усвојена у претходном сазиву овог тијела, а која се односи на продају више од 7 000 м2 земљишта у власништву општине Пале Олимпијском центру “Јахорина”, као и копију купопродајног уговора склопљеног између општине Пале и ОЦ “Јахорина” по овом предмету.

Filter 2019