Sat. May 15, 2021
ћирилица /латиница

Граница Црне Горе за туристе ће ове године бити отворена

Извор: Танјуг

Предсједник Асоцијације туристичких агенција Црне Горе Орхан Хоџић каже да је добро што ће, за разлику од прошле године, граница ове земље бити отворена за туристе, јер ће то, како каже, бар комшијама омогућити да дођу на Јадран.

Истиче да одавно није било веће интресовање руских туриста за Црну Гору, али је како каже, проблем авио-повезаност.

-Ниједна од тих авио-компанија које најављују летове неће летјети у капацитетима у којим имамо потребу. Цијене летова су високе и крећу се од 600 до 1.000 евра – казао је Хоџић, гостујући у Јутарњем програму ТВЦГ.

Од компаније „ТоМонтенегро“ се, како наводи, очекује много, али се не зна ништа. Истиче да се туристичким агенцијама трошкови гомилају, те да је све то тешко издржати.

-Прошла година се развукла и сада је још горе, али ми смо оптимисти – казао је Хоџић.

За сада се, како додаје, нико не може похвалити да има уговорене аранжмане за ову годину.

-Љето је пред нама ништа се не дешава, начелна обећања и планови су ту, али агенције, превозници, хотелијери, још увијек немају никакве договоре – истиче Хоџић.

За путовања током 1. маја и Дана независности, како наводи, могуће је само направити аранжмане за регион.

-Али ту можете ићи и у самосталном режији нису вам агенције у великој мјери потребне – рекао је Хоџић.

-Похвално је што смо за разлику од прошле године отворили границе и то је јако добро, јер ћемо бар комшијама омогућити да дођу. Прошле године смо затворили границе и кад смо подвукли црту, нисмо ништа имали од тога – навео је Хоџић.

Filter 2019