Sat. May 15, 2021
ћирилица /латиница

Вучић: Мир је наша будућност

Извор: РТРС

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Бањалуци да Србија настоји, чувајући мир и стабилност, да развија економију, отвара нова радна мјеста и обезбјеђује останак становништва.

– Мир је наша будућност и заједнички рад је наша будућност – рекао је предсједник Србије.

Вучић је изразио задовољство посјетом Бањалуци, рекавши да је разговарано о сарадњи Србије и Републике Српске, као и сарадњи Србије и БиХ.

– БиХ је за Србију трећа извозна дестинација, укупно трговински партнер број седам. Вјерујем да трговинска размјена у 2021. може да буде значајно већа у односу на 2020. годину – рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија настоји да пружи помоћ свакој локалној заједници у Републици Српској, најавивши нова улагања.

– Наравно да је потребно посебно помоћи у условима пандемије. Посебну пажњу обратићемо на четири општине – три у Републици Српској /Костајница и Козарска Дубица које су погођене земљотресом, те Невесиње/, те једну општину у ФБиХ – Дрвар – рекао је предсједник Србије.

Вучић је рекао да је на сједници Вијећа за сарадњу Српске и Србије у Бањалуци било ријечи и о аеродрому Требиње, за који сматра да је велики потенцијал и зато ће уложити велики новац.

Он је истакао и значај инфраструктурног повезивања, о чему су данас разговарали.

Вучић је рекао да су се сагласили да Србија пружи значајну подршку грађанима Републике Српске при градњи ауто-пута до Бијељине.

Filter 2019