Fri. May 14, 2021
ћирилица /латиница

Водовод: Апел за правилно одлагање отпада

Извор: ФИЛТЕР

Из Водовода и канализације Источно Сарајево апелују на потрошаче да неразградиви отпад не бацају у ве-це шоље и сливнике, него у, за то предвиђени, комунални оптпад.

Њихово саопштење пренесоми у цијелости:

”Kако је у скорије вријеме запримљено знатно више пријава о зачепљењу канализационе мреже, екипе које излазе на терен и раде одчепљење су примјетиле повећану количину неразградивог отпада у канализационој мрежи.

Велики проблем представља непримјерено одлагање влажних марамица, хигијенских уложака, пелена, хируршких рукавица, заштитних маски и сличног неразградивог отпада. Осим што непримјерено одлагање отпада доводи до зачепљења у одводним цијевима, озбиљно оптерећује градски канализациони систем те доводи до застоја рада канализационих пумпних станица усљед чега долази до прелијевања и излијевања канализацијског садржаја. Посљедњих мјесеци током пандемије корона вируса када је појачана хигијена у домаћинствима, порастао је број предмета који су као отпад завршили у тоалетним шољама, посебно влажних марамица, рукавица и заштитних маски.

Апелујемо на грађане да с тим отпадом поступају на начин да га одложе у комунални отпад а не у сливнике и wс шоље.”

Filter 2019