Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Влада смијенила одговорне за лоше резултате у шумским газдинствима

Извор: Независне новине

Влада Републике Српске на данашњој посебној сједници донијела је одлуку о смјени руководилаца седам шумских газдинстава и три организационе јединице због негативног пословања која су остварили прошле године.

Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, рекао је да ће на њихово мјесто бити постављени нови људи.

“И друга јавна предузећа ће бити третирана на исти начин”, рекао је Пашалић.

Додао је да су смјењени директори шумских газдинстава “Борја” Теслић, шумског газдинства у Добоју, расадника у Добоју, “Врбања” Kотор Варош, “Зеленгора” Kалиновик, “Дрина” Сребреница, шумског газдинства Милићи, “Центра за газдовање кршом” Требиње, “Мајевица” Лопаре и “Шумска кућа Огњиште” Јахорина.

Истакао је да је укупан губитак који се веже за ових десет организационих дијелова “Шума РС” око 5,3 милиона KМ.

Пашалић је додао да ће већ сутра бити извршена примопредаја дужности.

Подсјетимо, Савез независних социјалдемократа (СНСД) јутрос је саопштио да сматра недопустивим да је једанаест шумских газдинстава у Републици Српској исказало губитак у пословању и оцјењује да не постоје оправдања за тако лош резултат у раду.

СНСД је тражио од Владе Републике Српске, надлежног министарства и Јавног предузећа “Шуме Српске” хитну смјену одговорних за лош резултат у пословању свих једанаест газдинстава, саопштено је из ове партије.

Такође, СНСД тражи од надлежног министарства да предложи и именује ново руководство на период од шест мјесеци с циљем стабилизације и обезбјеђивања позитивних трендова у пословању.

“Од истражних органа СНСД тражи да изврше увид у рад ових шумских газдинстава и утврде евентуалне незаконитости у раду”, истиче се у саопштењу.

Filter 2019