Wed. May 12, 2021
ћирилица /латиница

Васиљевић: Ситуација и даље нестабилна, упркос знаковима побољшања

Извор: Срна

Епидемиолошка ситуација на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево показује одређене знакове побољшања, мада је и даље нестабилна, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Он је навео да се дневно у ковид амбуланту, која ради у двије смјене, ради контроле јави од 40 до 50 пацијената, те да у посљедње вријеме није забиљежено много тежих случајева.

“Дневно једна до двије особе оду у Болницу Србија на преглед”, навео је Васиљевић.

Према његовим ријечима, тренутно је 41 активан случај, што је знатно мање него прије 10 до 15 дана када је та бројка досезала и до 116.

“Имамо вјероватних случајева више од 40 и то је знатно смањено јер је било више од 100. Под здравственим надзором тренутно је 641 особа и то показује знакове побољшања када је ријеч о бројкама, јер смо имали више од 900 особа под здравственим надзором”, навео је Васиљевић.

Он је најавио да ће сутра особе старије од 65 година бити ревакцинисане “спутњик ве” вакцином, за шта је обезбијеђено 50 доза.

“То су особе које су прије три седмице биле вакцинисане првом дозом, а ревакцинација почиње у 9:00 часова у просторијама Матичне библиотеке Kултурног центра”, напоменуо је Васиљевић.

Он је рекао да за сада нема информације када ће доћи нова пошиљка вакцина да би био настављен процес имунизације.

“Спискове особа са више од 65 година имамо и ажурирамо их, а апелујемо да се остали грађани јављају тимовима породичне медицине да би били планирани за имунизацију. Чим дођу сљедеће дозе вакцина ми ћемо ићи према приоритетним групама да наставимо са имунизацијом, о чему ће наши грађани бити благовремено обавијештени”, рекао је Васиљевић.

Filter 2019