Sun. Apr 11, 2021
ћирилица /латиница

Бењамина Kарић нова градоначелница Сарајева

Извор: Независне новине

Бењамина Kарић је једногласно потврђена за градоначелницу града Сарајева из реда осталих.

Kарић је чланица Социјалдемократске партије (СДП) БиХ, а предложена је након што се из трке повукао Богић Богићевић. Она је кандидаткиња коју је подржало 15 вијећника из СДП-а, Наше странке и Народа и правде.

Она је изабрана једногласно с 26 гласова “за”.

Бењамина Kарић (рођена Лондрц) је рођена 1991. године у Сарајеву, а изјашњава се као Остали. Од своје 18. године је чланица СДП-а, а од 2019. године је и потпредсједница своје партије. Упоредо је дипломирала на два факултета, на Правном факултету и на Одсјеку за хисторију Филозофског факултета.

Повлачење кандидатуре Богића Богићевића за ову функцију је за све нас било велики шок и још веће разочарење, написали су из СДП-а у представљању Kарић као кандидаткиње за градоначелницу.

“Kао и многи грађани Сарајева, и ми смо то жељно ишчекивали, јер смо у томе видјели позитивну промјену и нову наду. Грађани Сарајева су својом несебичном подршком показали шта мисле о овом босанскохерцеговачком великану. Након непринципијелног понашања појединих вијећника приликом гласања у градском вијећу Сарајева, могли смо наслутити да ће Богићевић повући своју кандидатуру. Његов несаломљиви карактер и одлучност су управо оно што га најбоље описује и оно због чега ћемо му увијек бити захвални. Опредијелили смо се за особу која ће својом енергијом и знањем водити Град. Kандидатура Бењамине Kарић показује какво Сарајево и Босну и Херцеговину СДП БиХ жели видјети”, казали су из СДП-а.

Бењамина Kарић наслиједиће Абдулаха Скаку (СДА) и постати 39. особа начелу Сарајева и тек друга жена.

Filter 2019