Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Андреа, Јована, Марија и Ника представљају Пале на „Ритму Европе“

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Андреа Пандуревић, Јована Глигорић и Марија Нинковић представљају вокални дио, док је за плесни дио изабрана Ника Димић. Дјеца ће пјевати на њемачком језику, а пјесма коју ће извести представници општине Пале носи назив „Gloriоus”.

Извршни директор Oмладинског музичког програма „Ритам Европе“ Давид Макевић истакао је да је са територије општине Пале одбарано четворо учесника који ће учествовати на музичком такмичењу „Ритам Европе“. Он је додао да ће у наредном периоду бити организоване вокалне и ритмичке пробе, а телевизијски пренос је планиран за мјесец септембар 2021. године.
„Општина Пале је ушла у 15 градова и општина које за циљ имају подстицање младих талената. У том периоду који је иза нас је урађена и селекција деце, са целе територије је одабрани четворо деце који ће представљати своју општину и своју локалну самоуправу у нашем телевизијском формату. Пројекат је потпуно бесплатан за своје становништво, тачније за одабрану деци и њихове родитеље”, рекао је Макевић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио се организаторима пројекта „Ритам Европе“, пожелио срећу представницима општине Пале на такмичењу, те додао да ће они имати како моралну, тако и финансијску помоћ општине.

„Чињеница да смо међу 15 градова које у овом тренутку учествују у пројекту довољно говори о сензибилитету локалне заједнице и мене као начелника и читаве општинске управе која није имала дилему да подржи пројекат. Желим им много успјеха“, рекао је Југовић.

Финално такмичење „Ритам Европе“ биће одржано у директном телевизијском преносу на РТРС-у, која је и медијски покровитељ фестивала.

Filter 2019