Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Kокеза поднио оставку

Извор: Спорт клуб

Славиша Kокеза више није председник Фудбалског савеза Србије, преноси Танјуг.

„Желим да обавестим моје сараднике, као и спортску и фудбалску јавност да се повлачим са функције председника Фудбалског савеза Србије. У жељи да, пре свега, репрезентацији омогућим неопходан мир, спреман сам за нову борбу у којој ћу све учинити да демантујем нападе на моје име и личност“, навео је Kокеза и истакао да „никад није и неће бити сумњиво лице људима са којима је близу 20 година делио исте вредности“, а потом наставио:

„Поштујући све оно што се у том односу изградило, нико не треба Александра Вучића и Србију да брани од Славише Kокезе, јер Славиша Kокеза је био уз Александра Вучића и Србију када многи то нису смели или хтели. Поносан тада, поносан и сада када се брутално износе опасне неистине које су наравно нанеле штету и функцији коју више нећу да обављам. Повлачим се са места председника Фудбалског савеза Србије како бих целог себе ставио у службу правде и истине који ће бити моја водиља у будућем периоду“, навео је Kокеза.

Он је навео да је оставку подниоо јер жели све најбоље репрезентацији.

„Овим чином желим Фудбалском савезу Србије и нашој најбољој репрезентацији, пред којом је старт у квалификацијама за првенство света, да обезбедим мир и стабилност, како би се са што мање проблема фокусирали на предстојеће изазове од којих су утакмице против Републике Ирске и Португалије можда и кључне у борби за пласман на СП у Kатару 2022. године“.

За крај Kокеза је пожелио све најбоље националном тиму и селектору Србије.

„Срећан сам, задовољан и поносан што ће на том путу државни тим да предводи по мом мишљењу највеће име у историји нашег фудбала Драган Стојковић. Њему, као и свим људима у систему Фудбалског савеза желим много успеха у будућности“, поручио је Kокеза.

Славиша Kокеза је на чело Фудбалског савеза Србије дошао у мају 2016. године. За вријеме његовог мандата репрезентација Србије је успјела да избори пласман на СП у Русији 2018. године. Он је прије три седмице био проведен на информативни разговор због наводне криминогене повезаности са Вељком Беливуком.

Filter 2019