Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Ћосић објавио документацију о набавци термалних камера (ФОТО)

Извор: ФИЛТЕР

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, објавио је документацију у вези са набавком термалних камера за здравствене установе у Источном Сарајеву.

Огласио се, каже, након нетачних навода које је објавио народни посланик Небојша Вукановић.

Саопштење преносимо у цјелости.

Поштовани господине Вукановићу,

Обраћам Вам се поводом Вашег текста од 21.03.2021. године под насловом “Честити Љубиша Ћосић и пљачка термалним камерама”, који сте објавили на Вашем интернет порталу www.nebojsavukanovic.info. Прије него што покренем тужбу за клевету против Вас у настојању да заштитим себе од потпуно неистинитих тврдњи које ме на безочан, површан и неистинит начин вријеђају као човјека, дужни сте да објавите овај деманти.

Наиме, изгледа да Вама није познато, а можда и свјесно избјегавате чињеницу да су наведене термалне камере набављене путем проведених поступака јавних набавки у времену када нисам био градоначелник Источног Сарајева, односно прије 04.02.2021. године, када сам званично преузео дужност. У вријеме набавке наведених камера, које су плаћене новцем из кредитног задужења Града Источно Сарајево, дужност градоначелника је обављао човјек који је дио политичке коалиције коју и Ви представљате.

Поштовани, о томе Вам у прилогу достављам сву потребну документацију као доказ, а да ли је било злоупотреба, односно да ли су камере плаћене више него што је стварна тржишна вриједност, настојаћу да провјерим кроз законом предвиђене процедуре. Ипак, једно је сигурно – док се не утврде чињенице никога нећу нападати, нити нечији образ каљати, као што сте Ви безуспјешно покушали да урадите мени.

Оно што је додирна тачка Градске управе Источно Сарајево на чијем сам челу од 04.02.2021. године и наведених камера јесте наша одлука да их у овом тешком времену пандемије вируса корона испоручимо здравственим установима којима су биле намијењене како би им барем једним дијелом олакшали њихов тежак посао.

“Честити” господине Вукановићу, Ваша објава о мени је само показала и оголила праву истину о Вама и Вашем дјеловању које се, чини ми се, своди на изношење лажних информација, полуинформација и дезинформација, као и медијско линчовања готово свих носилаца јавних функција у Републици Српској у покушају да се домогнете позиције власти на наредним изборима. То је Ваш пут, Ви сте га изабрали и није моје да Вас са њега одвраћам, али јесте да демантујем неистине и то ћу увијек чинити.

У прилогу Вам достављам сву документацију која се односи на набавке термалних камера и молим Вас да је, с циљем истинитог и објективног информисања јавности, заједно са овим демантијем објавите на вашем порталу.

С поштовањем,
Љубиша Ћосић

Filter 2019