Tue. Apr 13, 2021
ћирилица /латиница

Ћосић: Богић Богићевић срамота за српски народ

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да му је жао што је Богић Богићевић одустао од кандидатуре за градоначелника Сарајева, јер је први потез који је планирао да уради био да одустане од сарадње са човјеком који је издао свој народ.

“Он је издао земљу у којој је било мира и Срби су ту могли да буду. Срби су били народ који никога није ометао. Да је био градоначелник Сарајева никада не бих сарађивао са њим. Жао ми је што нећу бити у прилици да му кажем да никада неће сарађивати са нама, Србима, јер је он срамота за српски народ”, изјавио је Ћосић Срни поводом одлуке Богићевића да повуче кандидатуру за градоначелника Сарајева.

Богићевић је писмом предсједнику СДП-а Нермину Никшићу повукао име из изборне трке за градоначелника Сарајева.

Богићевић обавјештава Никшића о неопозивој одлуци да повуче кандидатуру за градоначелника Сарајева, а свему је претходила данашња сједница Градског вијећа.

“Она је очигледно постала камен спотицања у коалиционим односима четворке, која је тим поводом показала евидентно нејединство на данашњој сједници Градског вијећа Сарајева. То нејединство својеврсна је порука да, унутар четворке, нисам пожељан кандидат за поменуту одговорну функцију”, истакао је Богићевић.

Он је додао да не жели да се међустраначаки односи нарушавају због њега и да се његово име користи у недоличним политичким и изборним играма, на шта је личила данашња сједница Градског вијећа Сарајева.

“Захваљујем Социјалдемократској партији на повјерењу које ми је указала кандидовањем за градоначелника главног града БиХ. Посебно захваљујем оном дијелу јавности који ми је исказао велику подршку и поштовање. Нажалост, не мојом кривицом, њихова очекивања су изневјерена. Моју одлуку не мислим шире образлагати нити даље јавно коментарисати”, закључио је Богићевић у писму упућеном Никшићу, преноси “Дневни аваз”.

Filter 2019