Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /латиница

Љубиша Ћосић: Потпуно подржавамо Аца Станишића

Извор: ФИЛТЕР/М.К, Д.Л.

“У име градског одбора и своје лично име желим да кажем да сви заједно у потпуности подржавамо Аца Станишића, као човјека кога познајемо сви ми и кога познаје локална заједница у којој он и његова породица живе, у којој привредни субјекти којима он руководи раде. Ради се о човјеку који ни на који начин никада није у друштву показао да ради нешто противзаконито и нешто што ће наштетити друштву”.

Рекао је ово Љубиша Ћосић, предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево, након састанка са члановима Регионалног одбора ДЕМОС- Сарајевско-романијске регије, коментаришући медијске натписе који су функционере ДЕМОС-а означавали као блиске криминалним групама у Србији.

Ћосић је додао да о овој теми није желио јавно говорити претходних дана само из разлога што је у току било обиљежавање 25 година од егзодуса Срба из Сарајева.

“Неки људи нас из СНСД-а и људе из ДЕМОС-а виде као противнике, а због јако лоших рјешења које они имплементирају. Јавности су презентовали неке ствари, сматрали смо да тада није моменат да говоримо о томе, али данас желим. О Ацу Станишићу је у три текста једна дневна новина у Србији, нажалост друга најчитанија, написала невјероватне неистине. Заједно са њим ћемо истрајати у доказивању да оно што је тамо написано је потпуна неистина и да је брука за све оне који ћуте о овоме. Ми данас не желимо да  ћутимо. Једно друштво је препознато  као развијено у оној мјери колико стоји иза чланова  који доприносе. Ми данас потпуно стојимо иза Аца Станишића. Прво као људи, а потом као политички партнери који дјелују у овој средини. Свима нам је познат његов алтруизам. Свима нам је позната његова друштвена одговорност. Да ли треба да прошетамо двадесет метара одавде да видимо бисту Патријарха Павла коју је његова компанија поклонила  овој општини и да дозволимо да неко говори о томе да је новац који је његова  фирма стекла, стечен на криминалан начин. Да се он упоређује  са неким криминалцима. Ми не желимо да ћутимо о овоме”, рекао је Ћосић.

Додао је да ће се јавно одрећи било кога за кога се докаже да је учествовао у креирању оваквих неистина.

“Припадао тај неко било којој друштвеној, политичкој… било којој струји, било ком предузећу, било чему што има везе  што представља СНСД… Ми нећемо бити скупа и апсолутно ћемо га се одрећи јер се ради о  невјероватном покушају блаћења једног човјека, а потом и цијеле средине”, рекао је Ћосић.

Он је оцијенио да да иза овога стоје и озбиљни покушаји нарушавања односа ДЕМОС-а и СНСД-а у овој регији.

“Јасно нам је свима да овдје ДЕМОС и СНСД представљају једину  здраву и исправну власт. Треба погледати резултате средина које ми водимо и резултате средина које други воде. Ово је дефинитивно дио једног ширег процеса у којем неки кругови моћи покушавају да нас доведу у ситуацију да се  људи из ових средина, који припадају владајућој партији, окарактеришу ако људи који су повезани  са криминалним лицима која су у једној  озбиљној држави као што је Република  Србија радили против државног система и лично против предсједника. Нема потребе да  се правдамо било коме за било шта. Ми само имамо потребу као људи да истрајемо у томе, да покажемо да ова три текста су итекако наручена,  да ћемо се итекако одрећи оних за које утврдимо да су наручили ове текстове ма ком кругу и ма коме припадали. Нема нико право у овој земљи, први ми који сједимо за овим столом, да користи ресурсе било ког предузећа којем припада, да користи положај који врши,  да покушава да урушава систем који се зове Источно Сарајево, а потом Република Српска”, поручио је Ћосић.

Станишић: Позивам на полиграф пред камерама наручиоце текстова

Ацо Станишић је поновио да се хајка на њега и истакнуте чланове ДЕМОС-а наставља и да се ради о потпуним неистинама.

“Не желим више да се бавим том причом. Врло једноставно се та ствар може ријешити. Позивам било коју полицијску агенцију да организује полиграфско испитивање мене, Дејана Којића и људи који стоје иза тих натписа, а врло добро знамо ко су ти људи. И да буде директно то испитивање извршено, да одговоримо на сва могућа питања, почевши од нашег рођења па све до дана данашњег. Да утврдимо ко како води које фирме гдје у њима врши функције главног руководећег кадра, гдје се новац износи из наше Републике, како се проводе одређене јавне набавке и све  оно што јавност интересује у овом моменту”, рекао је Станишић.

Спремни смо, додао је, колико овог момента  да приступимо полиграфском испитивању пред камерама у директном наступу да јавност може да види одговоре на та питања.

Filter 2019