Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Широм Српске почела дезинфекција објеката за масовна окупљања

Извор: Срна

На територији Републике Српске почела је дезинфекцији свих објеката у којима се масовније окупљају грађани, рекао је данас вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић.

Он је нагласио да је јуче укупно дезинфиковано око 130.000 метара квадратних спољашње и унутрашње површине у Источном Сарајеву, Бањалуци, Добоју, Приједору, Бијељини, Зворнику и Требињу.

Према његовим ријечима, у складу са закључком Штаба за ванредне ситуације, јуче су у овим градовима дезинфиковане школе, обданишта, болнице, полицијске управе, студентски домови, домови здравља, јавне градске површине, дјечије игралишта, вјерски објекти, административни центри и јавна предузећа.

“Дезинфекција ће бити извршена и у Фочи и Градишци”, додао је он.

Новитовић је навео да дезинфекцију врши Специјализована јединица заштите и спасавања за дезинфекцију, подијељена у 16 тимова и распоређена у четири регије, самостално или у координацији са службама цивилне заштите градова/општина.

Он је додао да 20 тимова, од којих је 16 Републичке управе цивилне заштите, а три из Требиња и један из Бијељине, настављају са дезинфекцијом објеката у свим градовима и општинама.

Filter 2019