Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /латиница

Шешлија: Стање алармантно, отворена још два одјељења за ковид пацијенте

Извор: Срна

Директор Болнице “Србија” у Источном Сарајеву Небојша Шешлија изјавио је Срни да је стање у тој здравственој установи тешко и крајње алармантно због константног прилива обољелих од вируса корона, те да су морали оспособити још два одјељења како би могли да прихвате све пацијенте.

Он је навео да су за ковид пацијенте отворили одјељења хематоонкологије и ортопедије са 16 мјеста, те да сада располажу са 116 кревета за збрињавање ових пацијената.

– У случају повећања броја пацијената који траже хоспитализацију ми више нисмо у могућности да ширимо своје капацитете, а да се не доведемо у ситуацију да се комплетна Болница претвори у ковид болницу – рекао је Шешлија.

Он је нагласио да су њихови капацитети, како смјештајни тако и људски при крају, те да су данас радили и на реорганизацији радних капацитета и прерасподјели здравствених радника.

Шешлија је рекао да ће од понедјељка, 22. марта, највјероватније, прећи у систем рада ванредног стања какав је био у новембру када ће примати само хитне случајеве и ковид пацијенте.

Он је рекао да се тренутно на болничком лијечењу налази 90 пацијената, од којих је 10 у интензивној њези, а седам на респиратору.

Шешлија је додао да су у посљедња 24 часа имали и један смртни случај, а од 1. до 19. марта имали су 20 преминулих.

Filter 2019