Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /латиница

Шешлија: Број теже обољелих све већи

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

На ковид одјељењу Болнице “Србија” тренутно је 57 пацијената. Осам обољелих смјештено је у ковид интензивну његу. Три пацијента су на респиратору.

Највећи број хоспитализованих има тешку клиничку слику каже у изјави за Филтер Небојша Шешлија, директор ЈЗУ Болница “Србија”.

“Апелујем на суграђане да поштују мјере, да носе маске и избјегавају већа окупљања. Стање се компликује и сада је потребно да останемо дисциплиновани”, каже Шешлија.

Он додаје да је потребно да се сви позабавимо рјешавањем проблема како би се зауставило нагло повећање броја обољелих. Тек тада ће здравствени радници бити у могућности да помогну свим пацијентима јер је сада на њима огроман терет, наводи Шешлија.

“Вјерујем да ће се укључити и општине и град како бисмо адекватно одговорили на мјере које ће бити на снази у Кантону Сарајево током викенда. Потребно је спријечити већа окупљања и зауставити овако нагло ширење вируса”, изјавио је Шешлија.

Он је потврдио да данас почиње попуњавање проширених капацитета ковид одјељења. Подсјећамо, због недостатка мјеста на ковид одјељењу у Болници “Србија” је прије неколико дана почело “одвајање” два одјељења (ОРЛ и плућног). Од данас ће се и на та одјељења смјештати обољели од корона вируса.

Filter 2019