Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /латиница

Шеранић: Ускоро креће вакцинација млађих од 65 година с хроничним обољењима

Извор: Срна

На Бањалучком велесајму данас је настављена вакцинација становника старијих од 65 година, а требало би да се у току дана против вируса корона вакцинише око 300 грађана Бањалуке.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је након посјете Бањалучком велесајму да су у Српску стигле вакцине “Фајзер” и “Астра Зенека” из Ковакс механизма, те да се очекују вакцине кинеског произвођача.

“Надам се да ћемо у току ове седмице на вакцинацију позвати и лица млађа од 65 година која болују од хроничних обољења. Са том категоријом становништва и категоријом страијом од 65 година завршавамо другу фазу вакцинације”, рекао је Шеранић новинарима.

Он је додао да потом долази трећа фаза у коју спадају радници који раде у јавним службама, школама, академијама, полицији, као и остали заинтересовани грађани.

Шеранић је навео да до сада у Српској, према извјештајима Института за јавно здравство, није било значајнијих нежељених реакција на примљену вакцину.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић истакао је значај данашњи почетак масовне имунизације становништва на вирус корона, те додао да у наредном периоду очекују што бољи одзив.

Filter 2019