Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Хоће ли ученици ОШ “Свети Сава” у уторак назад у клупе?

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Након што је у ОШ “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву, због погоршане епидемиолошке ситуације, 25. фебруара привремено обустављен наставни процес, на снази је онлајн модел одвијања наставе.

Иако је било планирано да се настава у школи обустави до 09. марта, да ли ће ученици назад у клупе знаће се тек у понедјељак.

Данијела Мрда, директор ОШ “Свети Сава” подсјећа да је, када су одлучили да пређу на онлајн наставу, 10 наставника било позитивно на вирус корона. Тада је, додаје, организација наставе у школи била готово немогућа.

„Уочили смо да се јавља повећан број ученика са информацијама да су им родитељи позитивни, па чак и ученици што раније није био случај. Зато смо одлучили да је вријеме да пресијечемо, како бисмо искористили тих 10 дана и онемогућили ширење заразе у школи“, каже Мрда.

Одлучено је да се 1 100 ученика, колико их похађа ову школу, до 09. марта не враћа у клупе. Наставу тренутно прате онлајн, а да ли ће у учионице од уторка, још се не зна, каже Мрда.

„Видјећемо у понедјељак. Одржаћемо сједницу са начелником и представницима свих служби које се брину о заштити здравља. Kада скенирамо стање донијећемо одлуку како и шта даље“, закључује Мрда.

Filter 2019