Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Формиран Иницијативни одбор за превазилажење нестатутараног рада руководства БО Пале

Извор: ФИЛТЕР

У Палама је 16. марта 2021. године конституисан Иницијативни одбор за превазилажење нестатутараног рада руководства Борачке организације општине Пале, наводи се у саопштењу поменутог одбора које је упућено медијима.

Иницијативни одбор има 10 чланова и састављен је од бораца, РВИ, чланова породица погинулих бораца са Пала, и са територија сарајевских општина које су током рата биле под контролом ВРС.

Циљ формирања Одбора је, стоји у саопштењу, да се дјеловање одвија у складу са Статутом и враћања дигнитета Борачкој организацији Пале, који је нарушен у претходном периоду.

“Наше незадовољство није усмјерено потив ниједног појединца или групе, већ искључиво против начина рада, и нарочито против начина избора органа управљања Борачке организације Пале. Ми смо усвојили премису: ”Борачка организација је светиња”. Ово из разлога што желимо да чувамо дигнитет Борачке организације, а не желимо ни на који начин да проблеме у Борачкој организацији рјешавамо мимо институција”, наведено је у саопштењу Иницијативног одбора које потписује Радосав Живковић.

Такође, јавности је упућено и саопштење поводом, како је наведено, медијских наступа БО Пале.

“Дана 25. марта 2021. године одржана је вандредна сједница Предсједништва Борачке организације општине Пале, коју су представници руководства искористили за обраћање медијима. Том приликом јавности су презентоване информације и паушалне оцјене које не одговарају истини”, наводи се у саопштењу Иницијативног одбора за превазилажење нестатураног рада руководства Борачке организације Пале.

“Оваквом реакцијом руководство Борачке организације општине Пале покушава да скрене пажњу јавности са важног питања: Зашто Борачка организација Пале нема чланова? Осим најужег руководства које је изабрано нелегално. Иницијативни одбор за превазилажење нестатураног рада руководства Борачке организације општине Пале послао је дана 18. марта 2021. године Информацију којом је обавијестио Борачку организацију Пале да је дана 16. марта 2021. године конституисан Иницијативни одбор који има 10 чланова и састављен је од бораца, РВИ, чланова породица погинулих бораца са Пала, и са територија сарајевских општина које су током рата биле под контролом ВРС. Руководство Борачке организације општине Пале није уважило наш приједлог да проблеме рјешавамо ”у свом дворишту”. Беспотребним и непримјереним изласком у јавност су себе покушали направити жртвама, служећи се отрцаним фразама о наводним ”злонамјерним упадима” и ”политички мотивисаној и инструисаној причи са класичним политичким инжињерингом”… Ми смо имали најбољу намјеру да нам свима Борачка организација остане светиња”, стоји у саопштењу.

Из Иницијативног одбора поручују да ће јавности доставити на увид, а члановима Борачке организације Пале на знање, Информацију о нестатураном раду руководства Борачке организације Пале.

За наредну седмицу најавили су обраћање медијима и тада, како кажу, намјеравају појаснити тренутна дешавања око Борачке организације Пале, са акцентом на рад који је супротан Статуту, као и све посљедице таквог дјеловања.

Filter 2019