Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /latinica

U naredne četiri godine završiti gasifikaciju Pala i Kantona Goražde

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović dogovorili su danas na sastanku na Palama realizaciju zajedničkih investicija, prije svega projekta gasifikacije, koji bi trebao da bude završen u naredne četiri godine.

Jugović je rekao novinarima da se nada će u naredne četiri godine biti realizovan projekat gasifikacije opštine Pale i Kantona Goražde, te nastavljene zajedničke aktivnosti.

On je najavio da će u sljedećoj posjeti Goraždu sa njim biti i direktor preduzeća BH-gas Jasmin Salkić i da će biti utvrđene mogućnost izrade projektne dokumentacije i ulaska u realizaciju tog projekta.

Jugović je naveo da su na današnjem sastanku razgovarali i o izgradnji tunela, koji bi preko Pala Goražde približio Sarajevu.

“To će mnogo značiti za sve nas i razvoj privrede i turizma, s obzirom da su na Palama veliki turistički potencijali – planina Jahorina i Ski-centar `Ravna planina`. Tunel će otvoriti posjete turista iz Goražda”, rekao je Jugović.

Imamović je istakao da Goražde i Pale obiluju prirodnim ljepotama i da će ih niz infrastrukturnih projekata još više približiti.

On je dodao da tunel koji se gradi približiti Goražde i Pale u kulturnom, privrednom i u ekonomskom smislu.

“Planirano je da se tunel izgradi do 2025. godine sa pristupnim putevima. To je od velikog značaja za Goražde jer će biti pristupna komunikacija od Sarajeva do Pala i to će biti istorijski momenat za sve”, naveo je Imamović.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Pale Srđan Butulija, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, kao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.Filter 2019