Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

У Кантону Сарајево се затварaју угоститељски објекти, полицијски час од 21:00

Извор: klix.ba

Влада Kантона Сарајево је на сједници која је одржана данас донијела одлуку да затвори угоститељске објекте у KС и продужи полицијски час, а све ступа на снагу од сутра навече.

На сједници се расправљало о увођењу строжијих мјера због лоше епидемиолошке ситуације у Kантону Сарајево, а усљед нереаговања виших нивоа власти да се укључе у борбу против коронавируса.

Донесена је одлука да се затворе угоститељски објекти, а полицијски час ће бити продужен од 21 сат до пет сати ујутру, потврђено је за klix.bа

Премијер KС Един Форто је послао још једном поруку вишим нивоима власти да дјелимични локдаун неће имати смисла, но на крају је ипак донио одлуку да затвори кантон.

Раније вечерас је објављена и информација Владе KС да су Скупштини прослиједили на разматрање Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у Kантону Сарајево како би се осигурале накнаде пословним субјектима који су угрожени епидемиолошком ситуацијом.

Информације о томе шта ће тачно подразумијевати ова накнада и за који период још увијек нису познате, а очекује се да Влада KС образложи своје одлуке.

Filter 2019