Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /латиница

У Болници “Србија” први пут изведена компликована операција ока

Извор: РТРС

У Болници “Србија” у Источном Сарајеву успјешно је обављена компликована операција ока, односно реконструкција шареница и репозиција вјештачке леће. Ријеч је о оперативном захвату који је први пут обављен у овој установи.

И поред отежане ситуације проузроковане пандемијом корона вируса, медицински радници у Болници “Србија” одговарају на захтјеве свих пацијената. Изузетна стручност још једном долази до изражаја, и то из правца офталмолошког одјељења, гдје је први пут изведена комплексна операција ока.

– Ово је веома захтјеван оперативни захват који се иначе изводи у референтним центрима, Ријеч је о микрохирургији, ради се под микроскопом, а први пут је урађена у овој установи. Врло успјешно је урађен оперативни захват, пацијент је задовољан, а сад ћемо још пратити његов опоравак – истакла је начелница Одјељења за офталмологију у Болници “Србија” Селма Хашимбеговић.

Пацијенту су претходно објашњене могуће комликације и уз његову сагласност, изведен је оперативни захват који је трајао нешто дуже од пола сата.

Оперативна сала опремљена најмодернијом технологијом и медицинским инструментима, уз позитивну радну атмосферу, гарант су успјешно реализованих операција. Проблем представља тренутни недостатак апарата за ултразвук који је основни дијагностички апарат у офтамологији.

– Код нас је он, нажалост, у квару тако да су пацијенти принуђени да одлазе у друге установе да реализују тај преглед, а врло нам је битан – додала је начелница.

Прегледи на офталмолошком одјељењу у болници “Србија” обављају се сваког дана, с тим да се пацијенти морају претходно наручити.

Filter 2019