Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /латиница

Улагања у развој Универзитета – улагања у будућност

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

На данашњем састанку начелника општине Пале Бошка Југовића и ректора Универзитета у Источном Сарајеву Милана Кулића истакнуто је да је неопходно наставити улагања с циљем обезбјеђивања бољих услова за студенте. То је један од најважнијих услова за будућност и останак студената на овом подручју, поручују начелник и ректор.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је општина Пале поносна на четири факултета овога Универзитета и кадрове које школују, те додао да ће имати несебичну подршку Општине.

„Универзитет је од великог значаја за нашу локалну заједницу и њене грађане, а ми имамо заиста одличну сарадњу са ректором и његовим сарадницима. Општина Пале наставиће да пружа подршку младима како бисмо им пружили разлог да остану на овим просторима, јер Универзит у Источном Сарајеву, са свим својим факултетима и квалитетним наставним кадром, пружа квалитетно образовање и максимално знање из свих области које изучавају“, нагласио је Југовић.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић истакао је да је на данашњем састанку разговарано о актуелној ситуацији на Универзитету у Источном Сарајеву. Он је додао да је неопходно уложити максималне напоре како би се побољшала уписна политика, те самим тим и повећао број уписаних студената на Универзитет.

„Услови студирања на нашем Универзитету су, у последњих неколико година, јако побољшани и напредујемо, али то у сваком случају не смије да нас завара. Мора се наставити са улагањем на Универзитет у Источном Сарајеву и да обезбиједимо што боље услове да нам дјеца не иду у Србију да студирају или земље окружења, него да остану на два јавна Универзитета у Републици Српској. Већ смо ушли у процедуру писања стратегије развоја Универзитета Источно Сарајево за периоду 2021-2025 година и ту нам је јако важно и мишљење локалне заједнице“- додао је Кулић.

Он је истакао да је Универзитет у Источном Сарајеву од стратешког и националног значаја за овај дио Републике Српске. Додао је да у овој академској години студира 3.000 студената и то је једна трећина од свих студената који су уписали у академској 2020/2021. години.

Filter 2019