Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Станишић: Позитивно пословање уз предан рад свих запослених

Извор: Срна

Паљанско предузеће “Електродистрибуција” прошлу годину завршило је позитивно, поштујући све мјере и препоруке које се односе на рационализацију трошкова и уз предан рад свих чланова управе, али и сваког запосленог који учествује у процесу рада, рекао је директор овог предузећа Ацо Станишић.

“Успјешно смо сервисирали све текуће расходе, али и непланиране и додатне расходе у износу од 5,5 милиона KМ и на крају године остварили добит од 938.686 KМ”, навео је Станишић.

Према његовим ријечима, уз поштовање свих мјера и препорука надлежних институција, предузеће је пословало и трудило се да обезбиједи несметану испоруку електричне енергије, правовремено отклони све сметње и кварове и реализује инвестиције у мјери у којој су у изазовној години могућности дозвољавале.

Станишић је подсјетио да је почетком марта прошле године преузео дужност директора “Електродистрибуције” Пале, те да није ни слутио какви га изазови очекују током 2020. године због пандемије вируса корона, која и данас не јењава.

Он је рекао да је, у финансијском смислу, година била изазовна јер је наплата потраживања била оптерећена тешком ситуацијом у којој су се нашли корисници, док су додатно оптерећење њиховој ликвидности представљале и отпремнине радницима који су у оквиру поступка реструктурисања добровољно напустили предузеће.

Станишић је додао да су за отпремнине издвојена 3,3 милиона KМ.

“Сушна година се одразила лоше и на производњу у нашим хидроелектранама, гдје смо забиљежили производњу мању за 1,3 милиона KМ у односу на планирану, односно за 1,2 милиона KМ нижу у односу на производњу остварену у 2019. години”, навео је он.

Станишић је истакао да у овој години очекују, прије свега, побољшање епидемиолошке ситуације и њено окончање, али и побољшање укупне друштвено-економске ситуације у Српској – опоравак привреде, повећање инвестиција и, свакако, још боље пословне резултате на крају године.

Filter 2019