Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

СНСД Пале: Осуда приземног и неаргументованог блаћења носилаца јавних функција

Извор: Срна

Општински одбор СНСД-а Пале најоштрије осуђује сензационалистичке текстове у појединим медијима, у којима се, како је наглашено, неаргументовано и на најприземнији начин блате и криминализују јавне личности и активни актери друштвено-политичког живота са овог подручја.

“Недопустиво је да се на бази жеља политичких опонената или неформалних интересних група, а под плаштом тобоже истраживачког новинарства и позивањем на “добро обавијештене изворе” конструишу огавне медијске бљувотине у којима се појединци и носиоци функција у нашој локалној заједници доводе у директну везу са регионалним организованим криминалом, у његовом најбруталнијем облику чиме се озбиљно угрожава њихова лична и безбједност њихових породица”, истиче се у саопштењу.

Из Општинског одбора СНСД Пале додају да је ријеч о појави која постаје све учесталија и захтијева брз и ефикасан институционални одговор.

У саопштењу се наглашава да ће се као кључни носилац општинске власти свим демократским средствима супротставити покушајима неутемељене криминализације појединаца који обављају важне функције у овој локалној заједници, свјесни да би нечињењем оставили простор онима који би институционалну снагу општине Пале, њен видљив развој и бројне успјешне пројекте реализоване у сарадњи са Владом Републике Српске из само себи знаних разлога жељели да засјене таблоидним сензационализмом, својеврсним ријалитијем и етикетирањем и сатанизовањем озбиљних људи иза којих постоји видљив траг о доприносу у развоју наше средине.

“Овог пута на мети су били највиши функционери овдашњег одбора ДЕМОС-а, сутра то може бити неко из СНСД-а или неко трећи и ми подржавамо наше коалиционе партнере у намјери да ствари истјерају на чистац. У том контексту охрабрујемо и све надлежне институције да се озбиљно посвете овој појави, спроведу одговарајуће истражне радње и утврде јасне чињенице о свему, не остављајући било какву шансу за спекулације нити могућност за даље ‘тровање’ јавног простора”, саопштено је из СНСД-а Пале.

Из овог одбора позивају све политичке актере у овој локалној заједници да се окупе око развоја ове средине и сву енергију усмјере на активизам и политичко дјеловање које ће допринијети општем напретку и квалитетнијем животу грађана највеће источносарајевске општине.

Filter 2019