Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /латиница

СНСД и ДЕМОС: Промјене у функционисању градске власти

Извор: ФИЛТЕР/М.К.,Д.Л.

Након састанка чланова Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево и Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије, потврђено је заједничко дјеловање око формирања градске власти и функционисања власти у општинама. 

Предсједник Градског одбора СНСД- а Источно Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да је заједничко опредјељење да се Град Источно Сарајево води на другачији начин у односу на претходну власт.

“Разговарали смо о томе како да повећамо градски буџет и како да јавне установе функционишу на бољи начин. Циљ нам је да градска управа буде бољи сервис грађана него што је то била до сада. Разговарали смо о кадровским рјешењима и сагласили се да ћемо делегирати најбоље кадрове који ће бити заступљени кроз извршне фукнције у градској управи”, рекао је Ћосић.

Он је додао да је потребно завршити процес који се односи на формирање једне туристичке организације. План је  проактивнији и бољи однос према привреди, наводи Ћосић.

“Разговарили смо и о нашим односима унутар скупштина општина и констатовали да имамо три начелника чију смо кандидатуру заједнички подржали. Нажалост, у Трнову немамо скупштинску већину али разговарали смо и о функционисању у локалним заједницама гдје немамо начелника али имамо већину. Констатовано је да на Сокоцу скупштинска већина у континуитету расте и да у наредном периоду можемо очекивати повећање одборника који нас подржавају. Када смо формирали већину рекли смо да нећемо радити против актуелног начелника него заједно са њим и то смо показали на посљедњој сједници скупштине општине Соколац, када смо подржали гаранцију коју је начелник доставио у виду земљишта за неизмирени порески дуг у износу од 1.300.000 КМ. Према томе, СНСД и ДЕМОС овим показују да воде рачуна о локалним заједници и да виде политику на један сасвим другачији начин, шта год говорили и мислили наши политички противници”, навео је Ћосић.

СНСД и ДЕМОС су, поручено је након састанка, подршка добрим рјешењима која имплементира Влада Републике Српске у Источном Сарајеву.

“Заједничким залагањима смо довели до тога да Источно Сарајево увијек буде у центру инвестиционих дешавања када је у питању сама Влада Српске. Али ми се никада нећемо сагласити  око тога да се новац који је усмјераван од стране Владе Српске троши у погрешне сврхе и на расипнички начин”, закључио је Ћосић.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије Ацо Станишић, рекао је да ова странка жели истинске промјене у функционисању градске власти.

“Желимо да градоначелник буде градоначелник свих грађана, да буде носилац промјена набоље.  У том смислу смо договарали одређене пројекте  у будућем периоду гдје ће свака општина у наредне четири године добити помоћ од града кроз пројекте и инвестиције. Наравно, намјера је и да градоначелник повећа градски буџет”, рекао је Станишић.

Он се захвалио Влади Републике Српске за подршку инвестицијама у овој регији, посебно кад је у питању Олимпијски центар Јахорина.

“Мораћемо да поведемо мало више рачуна око саме иззградње и неких дешавања на планини, како би заштитили све те инвестиције и имали што дужи низ година могућност да их у најбољем могућем смислу користимо”, рекао је Станишић.
Додао је да ће ДЕМОС уз СНСД
сигурно чинити окосницу власти.

“Када су у питању кадрови у градској управи сагласили смо се да то буду људи који су доказани у својим пословима, да у наредном периоду имају  одговорност, а не као што је то било раније када су на те функције долазили искључиво по политичкој линији”, навео је Станишић.

Filter 2019