Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Radnici pronašli posmrtne ostatke na lokalitetu Alipašin most, u toku ekshumacija

Izvor: Glas Srpske

U sarajevskoj opštini Novi Grad, na lokalitetu Alipašin most, u toku je iskopavanje posmrtnih ostataka najmanje tri tijela, koja su pronašli radnici prilikom izvođenja građevinskih radova.

– Građevinski radovi su obustavljeni, a pokrenut je postupak ekshumacije posmrtnih ostataka za koje je ljekar sudske medicine potvrdio da asociraju na ostatke ljudskog porijekla – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon ekshumacije, posmrtni ostaci će biti upućeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.
Eksumacijom koordiniše istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a na terenu se nalazi i patolog, predstavnici Instituta za nestala lica BiH, te policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Ekshumacije na lokalitetu Alipašin most, uz prekide, traju godinama, a predstavnici porodica nestalih iz Srpske vjeruju da su tamo pokopani sarajevski Srbi ubijeni 1992. godine. U blizini mjesta ekshumacije, prije devet godina, pronađen je dio kosti koji je pripadao Slobodanu Odžakoviću, koji je nestao na Žuči u proteklom ratu.

Filter 2019