Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /латиница

Радници пронашли посмртне остатке на локалитету Алипашин мост, у току ексхумација

Извор: Глас Српске

У сарајевској општини Нови Град, на локалитету Алипашин мост, у току је ископавање посмртних остатака најмање три тијела, која су пронашли радници приликом извођења грађевинских радова.

– Грађевински радови су обустављени, а покренут је поступак ексхумације посмртних остатака за које је љекар судске медицине потврдио да асоцирају на остатке људског поријекла – саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Након ексхумације, посмртни остаци ће бити упућени на даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета путем ДНК анализе.
Ексумацијом координише истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а на терену се налази и патолог, представници Института за нестала лица БиХ, те полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, наводи се у саопштењу.

Ексхумације на локалитету Алипашин мост, уз прекиде, трају годинама, а представници породица несталих из Српске вјерују да су тамо покопани сарајевски Срби убијени 1992. године. У близини мјеста ексхумације, прије девет година, пронађен је дио кости који је припадао Слободану Оџаковићу, који је нестао на Жучи у протеклом рату.

Filter 2019