Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Привредници да се до сутра пријаве за бесплатну вакцинацију у Србији

Извор: РТРС

Привредна комора Републике Српске позива да се до сутра пријаве привредници заинтересовани за бесплатну вакцинацију против вируса корона у Београду, како би списак пријављених могла упутити у Привредну комору Србије.

Привредници се могу пријавити најкасније до 10.00 часова попуњавањем упитника на интернет страници Привредне коморе,  ова имунизација вакцином компаније “Астра Зенека” заказана је у суботу и недјељу, 27. и 28. марта на Београдском сајму.

Из Привредне коморе Српске је у вези са тим саопштено да је Привредна комора Србије уз подршку Владе Србије обезбиједила процес имунизације за привреднике и њихове запослене путем Коморског инвестиционог форума земаља Западног Балкана чије су чланице привредне коморе земаља у региону.

– Позив се односи искључиво за привредна друштва из Српске и правне облике организовања као што су друштво ограничене одговорности, акционарско друштво, ортачко друштво, подружнице у Српској – наводи се у саопштењу.

У овом моменту могуће је пријавити 10 особа по једном привредном друштву, а Привредна комора Српске позива привредна друштва која имају већи број заинтересованих за вакцинацију да доставе списак свих заинтересованих, по могућности до краја дана да би се сагледао број заинтересованих из свих земаља и процијенила могућност обезбјеђивања вакцинације већем броју запослених.

-За вакцинацију привредника из региона биће отворене посебне кабине у оквиру Београдског сајма, а Привредна комора Србије ће организовати видљиве инфо пултове за упућивање привредника ка мјесту вакцинације.

– Сви који су на списку ће, у складу са тим како организују свој пут, моћи да дођу у том временском периоду и сачекају вакцинацију. Запослени из Привредне коморе Србије биће на лицу мјеста оба дана како би пружили подршку – наводе из Привредне коморе Српске.

Приликом вакцинације попуњаваће се стандардизовани формулар који садржи и сагласност за вакцинацију, те се, такође, налази на интернет страници Привредне коморе Српске.

Формулар треба да попуне сви који долазе на вакцинацију, чиме ће се знатно убрзати поступак вакцинације.

Из Коморе напомињу да превоз до Београда и назад привредници обезбјеђују у сопственој режији, али су ослобођени плаћања вакцинације и обавезе посједовања ПЦР теста приликом уласка у Србију, јер ће Привредна комора Србије најавити њихов улазак у земљу.

Сви подаци који се прикупе обрађиваће се у складу са Законом о заштити личних података и неће се дистрибуисати ван потреба које прописује Влада Србије.


Filter 2019