Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Препорука да се на 15 дана затвори и ОШ “Јован Дучић” у Касиндолу

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У Источној Илиџи данас је одржана сједница општинског Штаба за ванредне ситуације. Усвојена је препорука да се, због тренутне епидемиолошке ситуације, у ОШ “Јован Дучић” у Касиндолу пређе на онлајн начин рада.

“Због погоршане епидемиолошке ситуације имали смо неколико захтјева од Дома здравља и ОШ “Јован Дучић” и стога смо данас одржали 15. сједницу општинског Штаба за ванредне ситуације. Донесена је препорука да се школа консултује са Министарством просвјете и културе РС и да се од понедјељка пређе на онлајн наставу у трајању од 15 дана”, потврдио је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Божовић, у изјави за Филтер, наводи да се прати ситуација и у остале двије основне и једној средњој школи у Источној Илиџи. Уколико дође до погоршања ситуације, предузеће се мјере које ће спријечити даље ширење заразе, поручује начелник Источне Илиџе.

“По информацијама које добијамо, стање је нешто лошије у односу на период који је иза нас, са тенденцијом да се број обољелих повећа. Сама ова ситуација траје скоро годину дана и сигурно оставља посљедице”, каже Божовић.

Додаје да треба сачекати данашњу сједницу Штаба за ванредне ситуације Републике Српске, те да ће, уколико се данас усвоје рестриктивније мјере, оне бити проведене и на подручју општине Источна Илиџа.

Капацитет Дома здравља у Источном Сарајеву је ограничен, посебно у дијелу који се тиче радника у Хигијенско-епидемиолошкој служби, наводи Божовић.

Стога је општински штаб закључио да је неопходно организовати састанак представника општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, како би се обезбиједила средства за ангажовање додатног броја људи у поменутој служби.

Filter 2019