Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Preporuka da se nastava u SŠC “Istočna Ilidža” odvija onlajn

Izvor: Opština Istočna Ilidža/Filter

U Opštini Istočna Ilidža juče je održana sjednica Štaba za vanredne situacije, kojoj su, pored predstavnika Opštine, prisustvovali predstavnik Higijensko-epidemiološke službe JZU Dom zdravlja “Istočno Sarajevo”, direktor Bolnice “Srbija”, rukovodilac Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo RS i direktori škola sa područja Istočne Ilidže.

Analizirana je trenutna epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, stanje u školama, kao i mjere koje se trenutno primjenjuju sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona. Štab za vanredne situacije je nakon detaljne analize stanja u Istočnoj Ilidži, te saslušanih izvještaja predstavnika relevantnih zdravstvenih ustanova, donio sljedeće zaključke:

  1. Na osnovu informacije direktora Osnovne škole „Jovan Dučić“ Kasindo o pogoršanju trenutne epidemiološke situaciji u ovoj ustanovi, te prijedloga direktora da se nastava u narednom periodu odvija putem onlajn sistema rada, Štab za vanredne situacije daje preporuku da se nastava u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ Kasindo u narednih sedam dana nastavi odvijati putem onlajn sistema rada.
  2. Na osnovu informacija direktora JU Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ o pogoršanju trenutne epidemiološke situaciji u ovoj ustanovi, te prijedloga direktora da se nastava u narednom periodu odvija putem onlajn sistema rada, Štab za vanredne situacije daje preporuku da se nastava u JU Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ u narednih sedam dana odvija putem onlajn sistema rada.
  3. Ugostiteljski objekti na teritoriji Opštine Istočna Ilidža dužni su se striktno pridržavati mjera Štaba za vanredne situacije i to:
    – U objektima za jednim stolom istovremeno mogu sjediti najviše četiri osobe.
    – Između stolova u jednom redu mora biti razmak od jednog praznog stola.
  4. Trgovine prehrambene robe i robe široke potrošnje su dužne da obezbijede da se u svakom trenutku u objektu nalazi ograničen broj kupaca, tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti u objekat i to:
    • jedna osoba na 10 metara kvadratnih, a ukoliko je broj kvadrata veći od 500 na maksimalno 50 osoba.

Komunalna policija Opštine Istočna Ilidža u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim gradskim i republičkim inspektoratom vršiće pojačan nadzor i kontrolu u cilju provođenja ove naredbe.

Navedene mjere se primjenjuju do 19.03.2021. godine.

Da će se nastava u SŠC “Istočna Ilidža” do 21. marta odvijati putem onlajn sistema potvrdili su zvaničnim obavještenjem i iz ove ustanove.

Filter 2019