Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /латиница

Препорука да се настава у СШЦ “Источна Илиџа” одвија онлајн

Извор: Општина Источна Илиџа/Филтер

У Општини Источна Илиџа јуче је одржана сједница Штаба за ванредне ситуације, којој су, поред представника Општине, присуствовали представник Хигијенско-епидемиолошке службе ЈЗУ Дом здравља “Источно Сарајево”, директор Болнице “Србија”, руководилац Регионалне канцеларије Института за јавно здравство РС и директори школа са подручја Источне Илиџе.

Анализирана је тренутна епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона, стање у школама, као и мјере које се тренутно примјењују са циљем спречавања ширења вируса корона. Штаб за ванредне ситуације је након детаљне анализе стања у Источној Илиџи, те саслушаних извјештаја представника релевантних здравствених установа, донио сљедеће закључке:

  1. На основу информације директора Основне школе „Јован Дучић“ Касиндо о погоршању тренутне епидемиолошке ситуацији у овој установи, те приједлога директора да се настава у наредном периоду одвија путем онлајн система рада, Штаб за ванредне ситуације даје препоруку да се настава у Основној школи „Јован Дучић“ Касиндо у наредних седам дана настави одвијати путем онлајн система рада.
  2. На основу информација директора ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ о погоршању тренутне епидемиолошке ситуацији у овој установи, те приједлога директора да се настава у наредном периоду одвија путем онлајн система рада, Штаб за ванредне ситуације даје препоруку да се настава у ЈУ Средњошколском центру „Источна Илиџа“ у наредних седам дана одвија путем онлајн система рада.
  3. Угоститељски објекти на територији Општине Источна Илиџа дужни су се стриктно придржавати мјера Штаба за ванредне ситуације и то:
    – У објектима за једним столом истовремено могу сједити највише четири особе.
    – Између столова у једном реду мора бити размак од једног празног стола.
  4. Трговине прехрамбене робе и робе широке потрошње су дужне да обезбиједе да се у сваком тренутку у објекту налази ограничен број купаца, тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити у објекат и то:
    • једна особа на 10 метара квадратних, а уколико је број квадрата већи од 500 на максимално 50 особа.

Комунална полиција Општине Источна Илиџа у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и надлежним градским и републичким инспекторатом вршиће појачан надзор и контролу у циљу провођења ове наредбе.

Наведене мјере се примјењују до 19.03.2021. године.

Да ће се настава у СШЦ “Источна Илиџа” до 21. марта одвијати путем онлајн система потврдили су званичним обавјештењем и из ове установе.

Filter 2019