Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Представљамо кошаркашки клуб „Игман“ (ФОТО/ВИДЕО)

Извор: Елта ТВ

Kошаркашки клуб „Игман“ основан је 1971.године. Kлуб који данас дјелује у Источном Сарајеву баштини традицију дугу 50 година. Након краћег прекида, прије 15 година рад клуба је обновљен.

Данас мушкарци сениори играју Другу лигу РС исток, док су дјевојке у Премијер лиги БиХ.

Ина Поповић већ осам година тренира у “Игману”. Kошарка је први спорт који је почела да тренира.

“Једноставно сам се ту пронашла. У клубу су одлични пријатељи, саиграчи и то ме овдје привукло“, каже Ина.

Опстају у највећем рангу такмичења и достојно представљају свој град. Ипак, ове сезоне је актуелна епидемиолошка ситуација утицала и на резултат. На једној утакмици играло је само седам играчица. Ни то их не спречава да остављају срце на терену и остану у друштву најбољих.

Фото: Слободан Тинтор

Маријана Шеховац је у клубу већ 11 година. Kапитен је сениорског тима а прве кошаркашке кораке направила је у Омладинском кошаркашком клубу Игман. Прича нам да клуб има такмичења у свим узрасним категоријама. Осим тога, кадеткиње и млађе пионирке се ове године такмиче и у Женској омладинској лиги БиХ.

„Доста је ту медаља са међународних турнира и такмичења на нивоу Подручног кошаркашког одбора Романија- Херцеговина у којем се такмиче селекције кадета, пионира и млађих пионира. Такође, ту су и сениори који учествују у Другој лиги РС“, прича Маријана.

Фото: Слободан Тинтор

Финансије диктирају много тога а у Игману је тренутно највећи проблем недостатак адекватног простора за тренинг и утакмице.

„Велике проблеме имамо што се тиче дворана јер смо једини премијерлигаш који игра у школској дворани у Војковићима. Захваљујем се управи школе свакако. С обзиром на ове мјере, ни тамо често нисмо могли играти па смо морали ићи на Пале и такорећи смо сваку утакмицу гости“, каже Зоран Шеховац, тренер KK „Игман“.

Додатна финансијска подршка којом би се обезбиједили бољи услови за рад свих категорија за сада је само нада тренера и играча. Вјерују да ће њихов успјех бити препознат, а воља више од 150 чланова клуба адекватно награђена.

„Могу рећи да имамо доста проблема који се тичу финансија. Такмичимо се са клубовима чији су мјесечни буџети скоро као наш годишњи. То се директно одражава и на резултате такмичења, затим на играчки кадар јер немамо могућност довођења странаца. Ту су екипе које поред дјевојака из Србије и Црне Горе имају играчице и из САД-а. То нам прави проблем али ми се трудимо и радимо како бисмо се показали у што бољем свјетлу“, каже Маријана.

Фото: Слободан Тинтор

Радује их изградња нове дворане у Источном Сарајеву. Надају се да ће им њена врата, као премијерлигашу, бити отворена.

За играчки кадар се не брину. Овдје стасавају нове генерације јер њихова школа кошарке, како кажу, увијек окупља 40-ак дјечака и дјевојчица.

Фото: Слободан Тинтор
Filter 2019